preskoči na sadržaj
Oglasna ploča

Izložba učeničkih radova

Izložba učeničkih radova

Pozivamo vas da pogledate radove naših učenika prvih razreda, izložene na hodniku 3. kata, na temu Zašto volim ... (neki sport/aktivnost)?. Pročitajte zašto uživaju baveći se nogometom, košarkom, odbojkom..., zašto vole šetati, planinariti, folklor..., a nadamo se da će njihovi razlozi biti dovoljni da potaknu i vas na aktivni ljetni odmor.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 12. 6. 2024. 14:06

Juniorski prvaci Hrvatske

Juniorski prvaci Hrvatske

Naši učenici, Andrija Barač i Petar Ivančić, postali su juniorski prvaci Hrvatske sa svojim klubom Cedevitom.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 12. 6. 2024. 10:07

Škola i zajednica

Škola i zajednica

Učenice fakultativnog predmeta Škola i zajednica Eva Nakani, Lana Kokolić i Kristina Pavković iz 2.e razreda u petak 7. lipnja 2024. godine su na Grand finalu u Staroj gradskoj vijećnici grada Zagreba prezentirale temu na kojoj su vrijedno radile s ostalim učenicima ŠiZ-a tijekom godine. Bavili su se temom "Utjecaj temperature zraka na motivaciju učenika", a cure su odlučno poručile predstavnicima Grada Zagreba da propuh nikako ne smije biti metoda rashlađivanja učionica.
Po završetku prezentacije obratio im se zamjenik gradonačelnika dr. sc. Luka Korlaette potvrdio i obradovao nas viješću da već postoji budžet od 250 000 eura namijenjen upravo za klimatizaciju učionica u XIII. gimnaziji te da se trenutno provodi javna nabava za izvođača!
Cure, bile ste sjajne!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 10. 6. 2024. 10:03

Čitanje najmlađima

Tijekom ove školske godine pokrenuli smo novu aktivnost. Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2023 čitali smo najmlađima. Udružili smo se s Dječjim vrtićem Travno, točnije s pedagoginjom Irenom Matešić i zajedno s učenicima XIII. gimnazije družili se s djecom.
Učenici su uz priču osmislili i proveli radionice uz stručno vodstvo pedagoginje Matee Roso i knjižničarke Margarete Rihtarić.
Samu izložbu radova možete pogledati u hodniku ispred školske knjiižnice, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 7. 6. 2024. 11:44

Posjet Muzeju suvremene umjetnosti

MSU

Danas su učenici 1.a razreda posjetili Muzej suvremene umjetnosti u sklopu Sata razrednika. Muzej suvremene umjetnosti Zagreb je živo mjesto stvaranja, izlaganja, interpretiranja i čuvanja suvremene umjetnosti u svim njezinim pojavnostima. Cilj mu je poticati i njegovati razumijevanje suvremene umjetnosti stručnim, inovativnim i edukativnim korištenjem izložaba i zbirki, omogućujući najrazličitijim grupama posjetitelja učenje, kreativnost i jedinstven doživljaj. Kao multiprogramska ustanova posreduje baštinu i suvremenu scenu, od vizualnih preko izvedbenih do filmske umjetnosti, te je tako čini aktivnim i kritičkim dijelom zajednice.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 5. 6. 2024. 18:24

Novi uspjeh naših učenika

Vaterpolo

Naši učenici Amar Fajković /3.e/ i Matej Šorić /1.b/ igrači najboljeg i najuspješnijeg kluba Mladost nastavljaju s uspjesima.
Čestitke našem Amaru i Mateju i cijeloj vaterpolo ekipi.
Bravo dečki!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 1. 6. 2024. 13:03

Prvenstvo Grada Zagreba u veslanju

Tijekom prekrasnog sunčanog dana u subotu 18.05.2024. godine održalo se Prvenstvo Grada Zagreba u veslanju mješovitog sastava. Jedan od najiščekivanijih događaja bio je nastup četverca na pariće s kormilarom, u kojem su veslali Bruno Bilan (VK Trešnjevka), Bruno Rafaeli (VK Mladost), Petra Mardešić (VK Croatia), Nika Stanić (VK Croatia) i David Kordić (VK Trešnjevka - kormilar). Ova ekipa, spojena iz različitih veslačkih klubova, pokazala je izvanredan nastup s postignutim 4. mjestom uz vodstvo Martine Rastovski, prof.
Tekst: Anja Kolimbatović i Toma Turkalj
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 29. 5. 2024. 17:06

Eda Nikolić nastavlja s uspjesima!

Eda Nikolić

U završnici Državnog prvenstva u rukometu proglašena je najboljom lijevom vanjskom igračicom te je izabrana u najbolju sedmorku završnice! Čestitamo Edi i njezinu klubu Lokomotivi na osvojenoj bronci!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 29. 5. 2024. 10:02

Sretno maturanti generacije 2020./2024.

Maturanti

Veselite se svom ulasku u svijet odraslih, a na svoje srednjoškolsko doba imajte samo lijepe uspomene.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 24. 5. 2024. 20:41

MSU - Ruksak (pun) kulture

Ruksak (pun) kulture, program Ministarstva kulture i medija u petak 17.05.2024. god. proslavio je svoju desetu godišnjicu održavanja u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 23. 5. 2024. 16:43

Posjet Hrvatskom saboru

Posjet Hrvatskom saboru

U petak, 17.5.2024. su učenici u sklopu predmeta Politika i gospodarstvo, u pratnji prof. Sandre Ramljak posjetili Hrvatski sabor. Sudjelovali su sjednici Sabora na kojoj se formirala Vlada RH.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 23. 5. 2024. 13:11

Izložba učeničkih radova

Videoigre

Pozivamo vas da pogledate radove naših učenika 3.a razreda, izložene na hodniku 2. kata, na temu Videoigre. Radovi su nastali na nastavi informatike tako što su se učenici zabavili pokušavajući prikazati scenu iz neke videoigre korištenjem isključivo programskog jezika Python. Osim računalne grafike napisali su nam i ponešto informativnih radova o videoigrama, gamerima, prednostima i nedostacima različitih videoigara.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 23. 5. 2024. 10:38

Izložba učeničkih radova

izložba učeničkih radova

Pozivamo vas da pogledate radove naših učenika prvih razreda, izložene na hodniku 3. kata, na temu Izvještaj sa terenske nastave u Italiji. Pročitajte kako su naši učenici doživjeli terensku nastavu, što im se svidjelo te što ih je oduševilo tijekom dvodnevnog boravka u Italiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 22. 5. 2024. 16:05

Dobrovoljno darivanje krvi

Dobrovoljno darivane krvi

Na svečanosti prvog darivanja krvi u dvorani Stare gradske vijećnice pod pratnjom profesora Štefančića naši Tesa, Petra, Maja, Filip, Katarina, Danijel, Josip, Sara i Filip postali su dio velike obitelji darivatelja krvi.
Ovi mladi ljudi zaslužuju našu posebnu zahvalnost i poštovanje, zato im veliko HVALA za plemenitost, dobar primjer i poticaj ostalim mladim ljudima.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 21. 5. 2024. 15:59

Međurazredno prvenstvo XIII. gimnazije u futsalu

3.e

Međurazredno prvenstvo XIII. gimnazije u futsalu i ove godine je pokazalo koliko naši učenici vole sport i uživaju u njemu. Borbenost, odlučnost i poštena igra bile su sastavni dio svake utakmice te od srca čestitamo svim sudionicima.
Ipak, posebne čestitke odlaze prvacima - 3.E razredu u sastavu: Došen, Brdar, Zulić, Jerković, Štriga, Oreč, Kopilaš, Štrumberger, Fajković i Kutleša.
Drugo mjesto osvojio je 2.B razred te čestitamo na odličnoj igri.
A za kraj, zahvaljujemo se na odličnoj organizaciji turnira učenicima Luki i Roku Vigu, Tinu Došenu i Jakši Kljaku te profesoru Tomislavu Kramariću
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 20. 5. 2024. 23:55

Pripreme naših ekipa

Dok su se naše odbojkašice pripremale za odigravanje utakmica u odbojci na pijesku, naš veslački tim odradio je pripremni trening na Jarunu.
Odbojka na pijesku: Kristina Pavković, Lea Škudar, Ivana Gagula
Četverac na pariće s kormilarom: Bruno Bilan (VK Trešnjevka), Bruno Rafaeli (VK Mladost), Petra Mardešić (VK Croatia), Nika Stanić (VK Croatia), David Kordić (VK Trešnjevka - kormilar)
Voditelj: Martina Rastovski, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 19. 5. 2024. 23:50

Humanitarna utrka Run For Down

Humanitarna utrka Run For Down

Humanitarnu utrku Run for Down koju organiziraju Atletski klub Perpetuum mobile i Udruga za sindrom Down Zagreb podržavaju i ove godine po treći put i učenici i djelatnici XIII. gimnazije.
Uz trčanje, hodanje ili samo navijanje naglasak je na socijalizaciji djece s Down sindromom te odlična prilika za uključivanje srednjoškolaca u ovakav humanitaran događaj koji njih ujedno i uči prihvaćanju različitosti.
Hvala svima i vidimo se i sljedeće godine!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 18. 5. 2024. 21:53

Znanstveni sajam

Znanstveni sajam

U ponedjeljak, 13. svibnja 2024., održao se znanstveni sajam u prostorijama naše škole. Posjetitelji su mogli vidjeti i proučiti: kiselo bazne indikatore, rubenovu cijev, fluoroscenciju, dikroičko staklo, elektromagnete, transformatore, elektromotore, hologram, mikroskopiranje različitih stanica, vrtlog struje,pokuse s vodom, cloud chamber i jakobove ljestve. Atmosfera je bila ugodna i znanstveno-kreativna, dok su posjetitelji imali priliku puno naučiti o različitim područjima znanosti i pritom se vrlo dobro zabaviti. Ovim putem zahvaljujemo svim mentorima i učenicima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi znanstvenog sajma: Petar, Tin, Fran, Zara, Mateo, Matija i Marko (1.a); Marta i Dean (1.b); Domagoj, Matko, Korina, Tara, i Viktor (2.a); Patricia, Viktor P., Viktor V., Matija, Juraj, Ivan i Andro (3.a). 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 15. 5. 2024. 19:30

Terenska nastava u Italiji

1.a, 1.b i 1.c ispred bazilike sv. Antuna u Padovi

Učenici 1.a, 1.b i 1.c razreda ispred bazilike sv. Antuna u Padovi

Dijelimo nekoliko zabilježenih trenutaka s terenske nastave prvih razreda po Italiji.
Verona, dragulj srednjovjekovne arhitekture i umjetnosti gdje se odigrala Shakespeareova poznata drama legendarnih ljubavnika Romea i Julije. Grad je s najočuvanijim amfiteatrom na svijetu koji se nekada koristio za borbe gladijatora.
Poznati talijanski zabavni park smješten u gradiću Castelnuovo del Garda - Gardaland.
Padova je poznata kao grad u kojem je živio pjesnik Dante Alighieri, gdje je sahranjen sv. Ante Padovanski i kao postavka za najveći dio radnje u predstavi Williama Shakespearea Ukroćena goropadnica.
 
1.d i 1.e razred
Učenici 1.d i 1.e razreda na Prato della Valle u Padovi
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 14. 5. 2024. 09:53

Državno prvenstvo u košarci - 4. mjesto!

Državno prvestvo u košarci, djevojke

Košarkašice 13. gimnazije plasirale su se na Državno prvenstvo nakon dugog niza godina i ostvarile izvrstan rezultat, osvojivši 4. mjesto od ukupno 24 ekipe.
Čestitamo!!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 13. 5. 2024. 18:17

Milla nastavlja s uspjesima…

Milla

Na međunarodnom natjecanju ovaj vikend u Vrsaru sudjelovalo je 150 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta!
Naša Milla Anđelić osvaja visoko 2. mjesto na ponos Hrvatske. Ovo je najbolje mjesto u ženskom hrvanju na ovom velikom natjecanju.
Draga Milla tvoja je XIII. gimnazija ponosna na sve tvoje uspjehe, a u posljednje vrijeme bilo ih je prilično…
Čestitke Milla!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 12. 5. 2024. 20:09

Državno prvenstvo u košarci - 2. mjesto!

Državno prvenstvo u košarci - ekipa

Srebro sa državnog prvenstva u rukama košarkaša Trinaeste!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 11. 5. 2024. 13:53

Pozivamo vas na...

znanstveni sajam

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 10. 5. 2024. 11:04

Dojdi osmaš, Zagreb te zove

Dojdi osmaš

Dragi osmaši, budući srednjoškolci i svi ostali,
pozivamo vas na manifestaciju "Dojdi osmaš, Zagreb te zove" na Zrinjevcu koja se održava danas od 10 do 16 sati.
Na štandu XIII. gimnazije očekuju vas odgovori za sva vaša pitanja i sve važne informacije.
Vidimo se!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 10. 5. 2024. 08:05

Novi sportski uspjeh naše Ede Nikolić!

Eda Nikolić

Čestitamo našoj Edi Nikolić (2.b) koja je sa svojim klubom "Lokomotiva" postala državnom prvakinjom bez izgubljene utakmice na prvenstvu! Eda je igrala u kategoriji 2006. godište iako je mlađa dvije godine pa s pravom iščekujemo Edine daljne podvige!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 3. 5. 2024. 14:09

Uspjesi naše Mille se nastavljaju…

Milla Anđelić

Na velikom međunarodnom natjecanju u Budimpešti, Milla osvaja brončanu medalju u svojoj kategoriji. Bravo!
Velike čestitke!
🏆🥉🏆🥉🏆🥉
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 25. 4. 2024. 15:57

Noć knjige

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 23. 4. 2024. 13:08

Odlazak na Kviz pub u Oliver Twist

Pub kviz

U petak, 12.4.2024. u pratnji prof. Sandre Ramljak, učenici iz XIII. gimnazije okušali su svoje znanje o EU na Kviz pubu u Oliveru Twistu. U kvizu je sudjelovalo 16 ekipa. Uz naše učenike sudjelovali su i učenici GTŠ-a, OIGŠ-a i Upravne škole. Učenici su pokazali dobro znanje o EU, dok je natjecateljski duh bio na zavidnoj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 16. 4. 2024. 11:52

Čestitka!

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 31. 3. 2024. 11:43

Sportska natjecanja u šk.god. 2023./2024. - djevojke

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 28. 3. 2024. 11:41

Prvenstvo Grada Zagreba u košarci - 2. mjesto

PGZ u košarci, djevojke

Košarkašice XIII. gimnazije ostvarile su veliki uspjeh, u završnici Prvenstva Grada Zagreba osvojile srebrnu medalju i osigurale odlazak na Državno prvenstvo!!
Čestitke igračicama i prof. Martini Rastovski!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 27. 3. 2024. 22:35

Prvenstvo Grada Zagreba u košarci - 2. mjesto

PGZ u košarci

Državno prvenstvo u košarci izboreno je drugim mjestom u Gradu Zagrebu!!! Voditelj ekipe je Tomislav Kramarić, prof.

BRAVO ekipa!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 27. 3. 2024. 19:56

Radionica Muzeja za umjetnost i obrt

radionica

Prije četiri godine grad Zagreb pogodio je razoran potres, u kojemu je stradao i Muzej za umjetnost i obrt.
Dok obnova muzeja i danas traje, odlučili smo ugostiti i pozvati MUO u našu XIII. gimnaziju te učenicima približiti ovaj najveći i najstariji muzej lijepih i primijenjenih umjetnosti. 
Kreativni, maštoviti i veseli maturanti 4.e razreda uživali su u radionici prenoseći secesijske ornamente na tkaninu pod vodstvom muzejskih pedagoginja Marte Kuliš Aralice i Petre Galović te knjižničarke Margarete Rihtarić i profesorica Mirele Damjanović i Tee Skomeršić.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 26. 3. 2024. 19:43

Novi uspjeh naše Mille!

Milla Anđelić

Na državnom prvenstvu Hrvatske u hrvanju za žene naša učenica Milla Anđelić osvaja zlato.
🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇
Milla je hrvala u dvostruko višoj kategoriji te je i ovaj put pokazala i dokazala da je najbolja.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Najljepše čestitke Milli za sve dosadašnje i buduće uspjehe. Bravo!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 25. 3. 2024. 19:40

Posjet Muzeju čokolade

Posjet Muzeju čokolade, 1.a

Danas su učenici 1.a razreda, u pratnji razrednice, posjetili Muzej čokolade u sklopu sata razrednika. Naučili su nešto o povijesti ove delicije, zabavili se i degustirali različite čokoladice.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 13. 3. 2024. 09:38

Nagrada Professor Balthazar

Professor Balthazar

Danas je u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana svečanost dodjele nagrada Professor Balthazar, koja se dodjeljuje učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Nagradu su primili Relja Šegvić, Višen Pavlica i Antonio Fran Štignjedec, mentorice Antonije Brlić, za osvojeno 1. mjesto na natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 12. 3. 2024. 19:12

Uspjeh naše Tare Marinić!

Tara Marinić

Učenica 2.b razreda, Tara Marinić, osvojila je zlato na Međunarodnom taekwondo E2 turniru u Tirani. Budući da spomenuti turnir nosi dvostruko više bodova, Tara je s 56. mjesta europske rang liste, zahvaljujući pobjedi, dospjela na 23. mjesto. 💪💪Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 12. 3. 2024. 09:06

Stručni posjet

Posjet saboru i Državnom arhivu

U četvrtak i petak su učenici maturalnih razreda u sklopu nastave predmeta Politika i gospodarstvo posjetili Hrvatski sabor i Hrvatski državni arhiv. Pratile su ih profesorice Ramljak i Damjanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 10. 3. 2024. 20:56

Uspjeh naših učenika!

Naši učenici Amar Fajković, 3.e, i Matej Šorić, 1.b, igrači najboljeg i najuspješnijeg kluba Mladost na natjecanju Alpe vaterpolo lige osvajaju brončanu medalju. 👏👏👏
Potrebno je dodati da je Mladost bila jedina juniorska ekipa među seniorima. 💪🏻💪🏻
Čestitke našem Amaru i Mateju i cijeloj vaterpolo ekipi.
Bravo!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 4. 3. 2024. 16:34

Uspjeh naših učenica!

Eda Nikolić

Ponosno javljamo da je naša učenica Eda Nikolić (2.b) postala članicom hrvatske ženske kadetske rukometne reprezentacije s kojom je upravo osvojila broncu na Mediteranskom prvenstvu u Podgorici. 👏👏👏
Prvenstvo je trajalo cijeli prošli tjedan pa je Eda u četvrtak imala priliku proslaviti rođendan na najbolji mogući način - zabivši odlučujući gol u dresu broj XIII. Bravo Eda! 💪💪💪
Čestitamo i ponosni smo i na našu Mariju Stipić iz 1.e razreda i njenom nastupu na istom prvenstvu i osvajanju bronce. Bravo Marija!
👏👏👏👏👏🥉🥉🥉🥉🥉
Velike čestitke djevojkama!
Vaša XIII.gimnazija ponosna je na vas!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 4. 3. 2024. 16:29

Državno prvenstvo u badmintonu - 3. mjesto!

državno prvenstvo u badmintonu
 
XIII. gimnazija brončana na državnom prvenstvu u badmintonu!!!
Igrali su: Ivan Šamija, Ivan Kosor i Viktor Petrić. Rezerve: Jakov Celegin, Jakov Matić i Ivan Tisanić.
Voditelj: Tomislav Kramarić, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 28. 2. 2024. 15:15

Pozivi na županijsko natjecanje

U tijeku su županijska natjecanja, pa želimo predstaviti učenice i učenike koji su ove godine pozvani na županijsku razinu. Popis pozvanih učenika možete vidjeti klikom na Opširnije ispod objave.
Čestitamo učenicima i mentorima i svima želimo puno sreće u daljnjim natjecanjima!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 27. 2. 2024. 15:03

Uspjeh naše Tare Marinić!

Tara Marinić

Naša učenica Tara Marinić ostvarila je odličan uspjeh, osvojila je 1. mjesto na Austrian Openu, taekwondo natjecanje G -1 klase održanog u Innsbrucku. Nikako ne zaboravljamo zlato na prvenstvu u Zagreba i to što je Tara juniorka s najviše osvojenih bodova. 🍀🍀🍀🍀
Ovaj vikend u Ljubljani Tara osvaja srebro u G-1 turniru. 🎉🎉🎉🎉
Čestitamo!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 26. 2. 2024. 14:59

Čitanje najmlađima Vijest ima dokument u privitku

    Povodom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige 2023. čitali smo najmlađima. Udružili smo se s DV Travno, točnije s pedagoginjom Irenom Matešić i zajedno s učenicima XIII. gimnazije družili se s djecom. Učenici su uz priču osmislili i proveli radionice uz stručno vodstvo pedagoginje Matee Roso i knjižničarke Margarete Rihtarić.

A samu Izložbu radova možete pogledati u hodniku od 27.02.2024. ispred školske knjižnice, a kako je to sve izgledalo možete pogledati i u videu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 26. 2. 2024. 12:21

Predavanja u sklopu projekta Heroes udruge CroAi

Tena Turčinović

Naši učenici 4.a i 4.b razreda poslušali su predavanja iz serije gostujućih predavanja Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAi) vezanih uz poduzetništvo i umjetnu inteligenciju. Cilj ovih predavanja jest probuditi poduzetnički duh kod srednjoškolaca i učenika viših razreda osnovnih škola te ih educirati o mogućnostima novih tehnologija kroz projekt Heroes. Predavačice koje su podjelile svoje priče s našim učenicima su Tena Turčinović Barukčić, direktorica marketinga i Anna Danés, stručnjakinja iz područja etike umjetne inteligencije.

Anna Danes

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 15. 2. 2024. 16:35

Maškare

Maškare u XIII.

Danas su se po školi prošetali Štrumpfovi, Kupidoni, ekipa u pidžamama, gusari, balerine, hipici, opasne žene u crnom, veliki dinosaour, Wendsday, Smrt s kosom, Hajdukovci, Meksikanci, mačke, duple profe glazbene i likovne umjetnosti i povijesti, profesor vjeronauka. Odradili smo i jednu svadbu i prošetali štikle 😂. Čestitamo svima na kreativnosti i pozitivnom duhu i vidimo se pod još brojnijim maskama iduće godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 14. 2. 2024. 09:37

Obavijest

Obavijest

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 9. 2. 2024. 15:03

Posjet Teatru EXIT – SHAKEspeare na EXit

Shakespeare na Exit

Učenici prvih razreda 6. veljače u sklopu nastave Engleskoga jezika i u pratnji profesorice Loredane Goluže posjetili su Teatar Exit i pogledali predstavu SHAKEspeare na EXit. Predstava koja na zanimljiv i zabavan način prikazuje bezvremenske Shakespeareove drame izazvala je puno smijeha i oduševljenja i učinila da učenici s nestrpljenjem očekuju sljedeći odlazak u kazalište.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 8. 2. 2024. 21:56

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta jedan je od važnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu veljače. Na ovoj mrežnoj stranici možete vidjeti informativne letke koje su izradili naši vrijedni učenici 2.a razreda kako bi vas informirali o pojmovima, pravilima kojih se treba pridržavati, opasnostima koje prijete prilikom korištenja te prijedlozima za sigurnije korištenje interneta. Mrežnu stranicu izradile su naše učenice 3.a razreda, Klara i Marija, a možete joj pristupiti i klikom na gornju sliku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 6. 2. 2024. 12:33

Uspjesi Amara Fajkovića, učenika 3.e razreda i Mateja Šorića iz 1. b se nastavljaju….

Vaterpolo

Amar i Matej su članovi juniorskog sastava Mladost i dio su ekipe koja osvaja drugo mjesto, srebrnu medalju zlatnog sjaja.
Bravo Amar, bravo Matej i bravo svim ekipama i čestitamo prvacima!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 31. 1. 2024. 16:07

📣 OTVORILI SMO PRIJAVE ZA ZIMSKI CIKLUS FILMSKE NASTAVE!

Prijave za filmsku nastavu.
🎟 Nakon 10 uspješnih godina Filmske naSTAVe u Tuškancu uz pregršt odličnih filmskih naslova i još boljih analiza filmova, 11. izdanje Filmske naSTAVe, dok iščekujemo obnovu kina Tuškanac, privremeno selimo na novu lokaciju. Družimo se u poznatom zagrebačkom kinu Kinoteka!
U novom ciklusu očekuju vas već dobro poznate voditeljice, osnivačice Filmske naSTAVe dr. sc. Ana Đordić i izv. prof. art. Jelena Modrić, akad. mont., kao i gosti predavači.
ℹ️ Zimski ciklus 11. Filmske naSTAVe održat će se tijekom zimskih praznika: od 19. do 23. veljače 2024. od 10 do 14 sati.
✏️ Prijave za zimski ciklus Filmske naSTAVe za srednjoškolce i njihove nastavnike otvorene su do 16. veljače 2024. na poveznici.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 19. 1. 2024. 15:36

Školske jaslice

Školske jaslice

Na kraju zimskih praznika i početku 2. polugodišta, donosimo priču o našim školskim jaslicama.
Ideja se rodila još za Božić 2022., plan je napravljen i krenulo se u akciju. Pod vodstvom vjeroučitelja, prof. Kožulovića, priključili su se brojni učenici i učenice, kao i profesorice Skomeršić, Rihtarić, Roso, Vuković i Klišanin Brčić te su danima tijekom Adventa rasle jaslice. Slagale su se kutije, zalijevale gipsom, brala mahovina po kiši, prenosili brezovi trupci, skupljala slama, slagalo zelenilo, izrađivale figurice i rekviziti, palile lampice, oslikavala pozadina....
Veseli nas što se svakog dana mogao primjetiti novi detalj i poneka izmjena, premještena ovca, deva... Jaslice su živjele i rasle u XIII.!
Već se sakupljaju ideje za sljedeći Božić, a nadamo se da će nam "došetati" i koja nova figura te da će ovo postati lijepa tradicija u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 8. 1. 2024. 21:57

Sretan Božić želi vam vaša XIII. 🎄✨

Sretan Božić želi vam vaša XIII. 🎄✨

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 25. 12. 2023. 14:10

Božićna priredba i sajam!

Božićna priredba

U ritmu božićnih nota, naši talentirani učenici, pod vodstvom profesorice Jagode Brlobuš Dražinić, jučer su oživjeli pozornicu škole svojim pjevanjem, plesom, recitacijama i glumačkim izvedbama! 🎶✨ 🎄
Hvala svima na nevjerojatnoj priredbi koja je donijela radost i čaroliju u našu školu. Čarolija se nastavila našim školskim hodnicima gdje su učenici prvih razreda organizirali božićni sajam! 🎁🎅 
Šarene štandove krasili su ručno izrađeni ukrasi, slastice i niz drugih divnih darova koje su ponosno izložili. 🍪
Hvala svima koji su svojim sudjelovanjem i podrškom omogućili jučerašnji dan! 

Sretan Božić želi vam vaša XIII.💫

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 23. 12. 2023. 19:51

RETRO BIT izložba starih računala

Retro BIT

U prostoru Knjižnice možete pogledati izložbu starih računala, ali i literature na tu temu, te zaigrati stare retro igrice. Izložba je otvorena od 22.12.2023. i sve do 19.01.2024. godine. Zavirite s nama u svijet rane informatike. Na izložbi možete pogledati i najstarija kućna i školska računala, laptopi, šahovske ploče, prve video igrice i video konzole 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, jesmo li vas zainteresirali, e pa vidimo se. Izložbu je priredila prof. Roginić Ravlić u suradnji s udrugom.
A sad malo o Retro info – udruga za očuvanje informatičke baštine, osnovali su računalni entuzijasti, sakupljači starih računala iz Zagreba u svrhu očuvanja i prezentacije tehno kulturološke baštine s ciljem podizanja svijesti o važnosti STEM-a, temeljene na novim metodama učenja koje su dodatno ojačane kroz projekt.
Više o udruzi možete pogledati na URL: https://retroinfo.hr/o-nama/.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 22. 12. 2023. 18:20

Izložba

U prostoru Knjižnice možete pogledati izložbu starih računala, ali i literature na tu temu, te zaigrati stare retro igrice. Izložba je otvorena 22.12.2023. i trajat će sve do  15.02.2024. godine. Zavirite s nama u svijet rane informatike.

Na izložbi možete pogledati i najstarija kućna i školska računala, laptope, šahovske ploče, prve video igrice i video konzole 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Izložbu je priredila prof. Roginić Ravlić u suradnji s udrugom Retro info.

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 22. 12. 2023. 10:00

Božićna priredba!

božićna priredba

U petak, 22.12.2023. s početkom u 12:30 u kinodvorani, održat će se božićna priredba za sve učenike, nastavnike, roditelje i prijatelje XIII. gimnazije.🎄✨
Uz prigodni božićni program očekuju vas i točke iznenađenja, a odmah nakon priredbe na 2. katu škole i već tradicionalni humanitarni sajam učenika prvih razreda.🍪
Pozivamo vas da se odazovete priredbi i tako se na najljepši način priremite za blagdane i zimske praznike.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 21. 12. 2023. 20:15

Novi uspjeh naše Mille!

Milla

Naša učenica i vrhunska sportašica, Milla Anđelić proglašena je za najuspješniju hrvačicu u uzrastu U20 u 2023 godini.
Velike čestitke našoj Milli🍀🥳💕
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 21. 12. 2023. 13:13

Predavanje "Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma"

Predavanje u HNB-u

Učenici 4.b i 4.d razreda u pratnji profesorice Sandre Ramljak posjetili su HNB gdje su poslušali predavanje "Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma".
Nakon održane edukacije razgledali su zgradu koju je krajem 19. st projektirao arhitekt Viktor Kovačić na periferiji grada za potrebe Zagrebačke burze za robu i vrednote. Danas je ova zgrada zaštićeno kulturno dobro.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 14. 12. 2023. 19:03

Posjet Hrvatskom narodnom kazalištu

Posjet HNK-u

Učenici prvih razreda pod vodstvom profesorice Jagode Brlobuš Dražinić posjetili su u sklopu nastave Glazbene umjetnosti, Hrvatsko narodno kazalište i pogledali operu "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl Zajca.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 14. 12. 2023. 18:54

Izložba

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 11. 12. 2023. 12:50

Sv. Nikola u XIII. gimnaziji

Sv. Nikola u XIII. gimnaziji

Danas je Svetog Nikolu u pohodu po prostorima XIII. gimnazije pratio i Krampus…
U povjerenju,
podijeljeno je više bombona.. 😜
Sretan imendan svim Nikolinama, Nikolama, Nikicama, Nikama i svim varijantama ovog lijepog imena.
Više slika pogledajte u foto-galeriji.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 6. 12. 2023. 18:13

Filmić naših drugih razreda... ❤️🦋🚲

Pogledajte filmić koji su snimili i montirali učenici XIII. Gimnazije u Zagrebu povodom humanitarne voženje Ljubav se mjeri kilometrima

Film

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 5. 12. 2023. 15:27

Humanitarna akcija

LetaK

Drage učenice i učenici,


Kao i svake godine, u ovo predbožićno vrijeme želimo pomoći potrebitima i na taj način izraziti zahvalnost za ono što sami imamo. ✨
Naša škola će već četvrti Advent za redom prikupljati potrebne namirnice za Pučku kuhinju na sv. Duhu, gdje se svakodnevno priprema oko 300 obroka za ljude u potrebi. U komunikaciji s voditeljima i volonterima Pučke kuhinje, dobili smo informaciju što nedostaje u zalihama, stoga će naša škola sakupljati isključivo navedene namirnice.

Molimo vas da do 13.12. prikupite nešto od navedenih namirnica te sakupljeno donesite u ured voditelja smjene na 3.katu.

Uključimo se u akciju i pomozimo zajedno kao XIII. gimnazija!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 4. 12. 2023. 20:21

Edukacija "Upravljanje osobnim financijama"

Predavanje

U sklopu predmeta Politika i gospodarstvo, učenici 4.a i 4.c razreda posjetili su HNB gdje su prisustvovali edukaciji "Upravljanje osobnim financijama", te su se bolje upoznali s načinima štednje, vrstama kamata i funkcijama novca. Nakon održane edukacije sudjelovali su u radionici o osobnom budžetu na bazi jednog mjeseca kroz uloge: student, zaposlenik koji ulaže, zaposlenik koji se zadužuje i umirovljenik.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 30. 11. 2023. 12:15

Prvenstvo Grada Zagreba u badmintonu - 2. mjesto

Badminton

Državno prvenstvo u badimntonu izboreno je drugim mjestom u gradu Zagrebu u konkurenciji 27 ekipa.
Igrali su: Ivan Šamija, Ivan Kosor, Viktor Petrić i Ivan Tisanić
Voditelj: Tomislav Kramarić, prof.
Bravo ekipa!!!!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 29. 11. 2023. 20:04

🦋XIII. gimnazija za Vukovarske leptiriće🦋

Beskrajno zahvalni svima koji su pružili potporu ovoj akciji, našim vrhunskim sportašima, roditeljima, profesorima i učenicima, medijima, a posebno prijateljima iz Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju .
❗️Donirati možete na: Činim pravu stvar
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 27. 11. 2023. 12:02

SUDJELOVANJE UČENIKA XIII. GIMNAZIJE NA SAJMU POVIJESTI Vijest ima dokument u privitku

 

Devet učenika trećih razreda u pratnji prof. Andriane Kapelan Matjašić u srijedu 22. 11. 2023. sudjelovalo je na Sajmu povijesti koji se održavao u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu.

Ovo je treći Sajam povijesti koji se organizira za učenike srednjih škola s ciljem popularizacije povijesne znanosti. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Društva za hrvatsku povjesnicu, a tema ovogodišnjeg sajma bila je „Obiteljska povijest“.

Nakon uvodnih predavanja dr. sc. Dijane Dijanić Pleško, prof  iz Agronomske škole Zagreb „Usmena povijest kao metoda istraživanja i bilježenja obiteljske povijesti“ i profesora Gornjogradske gimnazije Filipa Šćurica „Iseljavanje Hrvata u SAD na prijelazu stoljeća“ učenici su sudjelovali u radu tri paralelne radionice: „Migracije -geografska i povijesna istraživanja obiteljske povijesti“, „Hrvatska povijest kroz kuharice“ i „Kako istražiti i zapisati obiteljsku povijest – Osobna priča Siniše Glavaševića“.

Rad u radionicama sastojao se od uvodnog predavanja, analize i interpretacije različitih povijesnih izvora te izrade zadataka. Nakon rada u radionicama učenici su plenarno podnijeli izvješća i prezentirali radove.

U drugom dijelu sajma održana je smotra samostalnih istraživačkih radova učenika na temu obiteljske povijesti. XIII. gimnaziju predstavljale su učenice Maja Rončević, 3.A s radom  „A od kuda su tvoji?“ i učenica Talija Drašković, 3.B s radom „Život moje bake tijekom Drugo svjetskog rata“ .

Zahvaljujemo Ugostiteljsko-turističkom učilištu na gostoprimstvu i ugodnom druženju uz zanimljivo istraživanje povijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 24. 11. 2023. 10:47

Za Vukovarske leptiriće

Neizrecivo smo ponosni na naše male velike ljude, inicijatore akcije iz 2.B, ali i na prilici da kao škola pomognemo svojim bližnjima, i to baš uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 🙏🏻 I na prilici da naučimo najvažniju životnu lekciju, a ona je da nam je bližnji - baš svaki čovjek. "Vi ste naši ljudi, a mi naše ljude ne ostavljamo", riječi su gospodina Stjepana Vukušića, idejnog začetnika ove humanitarke, iz udruge Rekreativan kvart. Naši prijatelji iz Udruga Vukovarski leptirići naši su ljudi i zato vas molimo da se priključite akciji "Ljubav se mjeri kilometrima" te donacijom omogućite nastavak rada ove udruge koja pomaže onima najranjivijima među nama. 🦋❤️🚲
 

Hvala na potpori i Filmskoj nastavi u Tuškancu!

Podršku humanitarnoj akciji XIII. gimnazija za Vukovarske leptiriće dao je i Hrvatski rukometni savez! Hvala našim reprezentativcima, Luki Lovri i Karpi. Video

Podrška najpoznatije hrvatske YouTube zvijezde! Marko Kofs za Vukovarske leptiriće! Video

Podrška humanitarnoj akciji - XIII. gimnazija za Vukovarske leptiriće od Filipa Mihaljevića, europskog prvaka u bacanju kugle. Video

Nevjerojatno smo ponosni zato što su naši učenici prepoznali najvažniju životnu lekciju - lekciju humanosti. 😍 Beskrajno smo zahvalni svima koji su pružili potporu ovoj akciji, a posebno našim vrhunskim sportašima. Video 💪🏻🏆 Zahvaljujemo 2.b razredu i gospodinu Vukušiću iz udruge Rekreativan kvart na hvalevrijednoj ideji. 🚲🚲
Ljubav se mjeri kilometrima! ❤️
XIII. gimnazija za Udruga Vukovarski leptirići! 🦋
❗️Donirati možete na: Činim Pravu Stvar

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 14. 11. 2023. 12:07

Radionica "Analiziraj ovo" i Infogamer

Učenici na radionici Analiziraj ovo

U subotu, 11.11.2023., naši učenici sudjelovali su u radionici "Analiziraj ovo" Centra za sigurniji internet Hrvatska. Tijekom zanimljive radionice učenici su analizirali sadržaje poznatih youtubera te sudjelovali u raspravama. Nakon radionice obišli smo i sajam videoigara Infogamer.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 11. 11. 2023. 18:05

XIII. gimnazija za Vukovarske leptiriće

Danas su u našu školu stigli članovi udruge „ReKreativan kvArt SHP“ i održali inspirativno predavanje o humanosti, nadahnuću i pojedincima koji vlastitom vizijom i upornošću mijenjaju svijet nabolje. Ponosni smo što je naš 2.b razred taj isti entuzijazam proširio našom školom i pokrenuo humanitarnu akciju koja će se održati 17. studenog uoči Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara.

Taj će dan naši učenici započeti vožnju na tri bicikla ergometra te će virtualno, i to bez prestanka, odvoziti ukupnu kilometražu od Zagreba do Vukovara. U akciji će sudjelovati svi razredi naše škole. Isti će dan članovi udruge „ReKreativan kvArt SHP“ iz Španskog biciklima krenuti put Vukovara. 
Cilj je projekta podizanje svijesti o položaju djece s teškoćama u razvoju u RH, razvijanje empatije i društvene odgovornosti kod srednjoškolske populacije te prikupljanje sredstava za Vukovarske leptiriće, udrugu koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju, njihove roditelje i članove obitelji!

Bravo 2.b!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 8. 11. 2023. 17:13

Interliber

Posjet Interliberu

Kao i svake godine početkom studenoga, održao se popularni sajam knjiga Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Učenici 1.a razreda naše škole posjetili su ga 8. studenoga u pratnji razrednice. Sajam pruža veliko zadovoljstvo ljubiteljima čitanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 8. 11. 2023. 16:12

Projekt „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“

 Projekt „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“

Zajedničkom fotografijom na školskom igralištu djelatnici i učenici XIII. gimnazije obilježili su „Ružičasti listopad“, u sklopu nacionalnog javnozdravstvenog projekta s ciljem osvješćivanja žena o brizi za vlastito zdravlje te  podizanje svijesti i odgovornosti za vlastito zdravlje.

 

Projekt „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“ - video

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 25. 10. 2023. 11:45

Pridruži se!

trinaesta za VukovarPozivamo sve učenice i učenike, nastavnike, roditelje i prijatelje XIII. gimnazije da podrže humanitarni projekt 2.b razreda " XIII. gimnazija za Vukovarske leptiriće! Ljubav se mjeri kilometrima." 2.b razred odlučio je s razrednicom, na prijedlog razrednog kolege Frana Stjepana Vukušića, organizirati projekt čiji je cilj podizanje svijesti o položaju djece s teškoćama u razvoju u RH, razvijanje empatije i društvene odgovornosti kod srednjoškolskih učenika te prikupljanje sredstava za Vukovarske leptiriće, udrugu koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju, njihove roditelje i članove obitelji. Humanitarna akcija će se održati 17. studenog uoči Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara. Taj će dan učenici XIII. gimnazije započeti vožnju na dva bicikla ergometra te će virtualno, i to bez prestanka, odvoziti ukupnu kilometražu od Zagreba do Vukovara. U akciji će sudjelovati svi razredi naše škole. 💪🏻 Isti će dan članovi udruge Rekreativan kvart iz Španskog biciklima krenuti put Vukovara. Budite neizostavan kotačić humanitarne akcije za Vukovarske leptiriće koja potiče vjeru mladih ljudi u mogućnost pozitivnih promjena u društvu!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 24. 10. 2023. 21:19

Čitanje najmlađima

Čitanje najmlađima

Voliš čitati i želiš se okušati u volontiranju?
Javi se školskoj knjižničarki ili pedagoginji te sudjeluj u volonterskoj akciji XIII. ✨💫
* svi sudionici dobit će potvrdu o volontiranju
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 24. 10. 2023. 20:16

Edukacija "I moj glas je bitan!"

Izbori

Za učenike, 4.a i 4.d, te dijela 4.b i 4.e razreda u sklopu predmeta Politika i gospodarstvo, DIP (Državno izborno povjerenstvo) održao je edukaciju na temu "I moj glas je bitan". Kroz edukaciju, učenici su upoznati s vrstama izbora, izbornim pravima svakog birača i izbornom procedurom. Kroz igru uloga simulirali su cijeli izborni proces.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 24. 10. 2023. 19:12

Svjetski dan pješačenja

U petak, 13.10. naši su učenici i njihovi nastavnici iskoristili prekrasno vrijeme i ugodnu temperaturu te su planinarskim stazama savladali sve uspone do Puntijarke i Medvedgrada.

Pješačenje na Sljeme u XIII. gimnaziji provodi se duži niz godina čime se potiče i podržava zdrav način života i obilježava Svjetski dan pješačenja i učenje na terenu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 17. 10. 2023. 11:23

Uspjesi naše Mille se nastavljaju!

Pripreme i natjecanje Hrvatske hrvačke ženske reprezentacije održalo se prošli vikend u Mađarskoj. Sudjelovale su hrvačice iz šest zemalja. Osim odličnih priprema, novih stečenih iskustava i znanja, novih prijateljstava u timskom natjecanju Hrvatska je osvojila 2. mjesto.

Velike čestitke našoj Milli Anđelić!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 12. 10. 2023. 11:23

Prijave za školsko natjecanje u rješavanju sudoku zadataka

Sudoku

Dragi učenici,

Pozivamo vas na sudjelovanje na školskom natjecanju u rješavanju SUDOKU zadataka. Natjecanje će se održati 27.10.2023. u 12.00 sati. Kako biste sudjelovali, potrebno je prijaviti se prof. Brlić (antonija.vodopija2@skole.hr) najkasnije 13.10.2023. Kotizacija iznosi 3 €.

Zadatke za vježbu možete pronaći na mrežnoj stranici škole.

Vidimo se!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 11. 10. 2023. 10:42

Uz Svjetski dan učitelja

Naša je profesorica dr. sc. Ana Đordić treći put primila nagradu MZO-a - simbolično na Dan učitelja - kao jedna od 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika /ca u šk. god. 2022./2023. Čestitamo! 🥳

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 6. 10. 2023. 10:06

Prvenstvo Grada Zagreba - Atletika (mladići) - 1. mjesto

PGZ, Atletika, mladići

Danas je na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost održano Prvenstvo Grada Zagreba u atletici za mladiće srednjih škola.
Na natjecanju je nastupilo 36 srednjih škola sa oko 450 mladića, a tri prvolasirane ekipe su:
🥇XIII.GIMNAZIJA
🥈GIMNAZIJA LUCIJANA VRANJANINA
🥉III.GIMNAZIJA
Mladići 13.gimnazije i Gimnazije Lucijana Vranjanina nastupiti će na Državnom prvenstvu u travnju 2024. godine.
Čestitamo svima natjecateljima i mentoru Tomislavu Kramariću!
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 3. 10. 2023. 22:00

Izlet u Italiju

Italija

Dijelimo nekoliko zabilježenih trenutaka s terenske nastave drugih razreda po Italiji.
Verona, dragulj srednjovjekovne arhitekture i umjetnosti gdje se odigrala Shakespeareova poznata drama legendarnih ljubavnika Romea i Julije.
Grad je s najočuvanijim amfiteatrom na svijetu koji se nekada koristio za borbe gladijatora.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 29. 9. 2023. 17:26

Prvenstvo Grada Zagreba - Atletika (djevojke)

PGZ - Atletika djevojke

Jučer je na atletskom stadionu Mladost održano Prvenstvo Grada Zagreba srednjih škola u atletici za djevojke.
XIII. gimnazija zauzela je 11 mjesto od ukupno 33 zagrebačke škole.
Naša Lucija Sever osvojila je broncu na 800m! 💪🏃‍♂️
Mentor: Martina Rastovski, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 29. 9. 2023. 12:00

Europski dan jezika u XIII. gimnaziji

26. rujna 2023. godine obilježili smo Europski dan jezika u našoj školi prigodnom izložbom. Dva plakata izložena u holu škole izradili su učenici 3. B razreda u sklopu nastave engleskog jezika. Na njima možete vidjeti kako se kažu izrazi Hello! i Thank you! na različitim jezicima i naučiti neke zanimljive činjenice o jezicima, koje možda niste znali.

Nadamo se da ćete razgledati plakate, koje su učenici 3. B razreda marljivo i s velikim entuzijazmom napravili, osvijestiti još jednom važnost učenja stranih jezika i obogatiti svoj rječnik izrazima iz stranih jezika.

Što je Europski dan jezika?

Europska godina jezika 2001., koju su zajednički organizirali Vijeće Europe i Europska unija, uspjela je uključiti milijune ljudi diljem 45 zemalja sudionica. Njihove aktivnosti slavile su jezičnu raznolikost Europe i promicale učenje jezika. Nakon uspjeha te godine, Vijeće Europe proglasilo je Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna svake godine.

Koji su opći ciljevi Europskog dana jezika?

  1. Upozoriti javnost na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje;
  2. Promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, koje treba njegovati i sačuvati;
  3. Poticati cjeloživotno učenja jezika u školi i izvan nje, bilo u svrhe školovanja, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene.

Zašto Europski dan jezika?

Europa je bogata jezicima - postoji preko 200 europskih jezika i još ih se više govori među građanima čije su obitelji podrijetlom s drugih kontinenata. To je važan resurs koji treba priznati, koristiti i njegovati.

Učenje jezika drugih naroda način  je pomaganja da bismo razumjeli jedni druge bolje i prevladali naše kulturološke razlike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 28. 9. 2023. 11:30

🔴Fakultativna nastava u XIII.🔴

Fakultativna nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 27. 9. 2023. 20:08

3. Biciklijada

Naši učenici na 3. biciklijadi

Naši učenici sudjelovali su na 3. Biciklijadi 🚴 koja se održavala na RŠC Jarun. Od ukupno 15 srednjih škola, 13. gimnazija osvojila je 3. mjesto! 🏆
Naš Tvrtko Brkić osvojio je 3. mjesto u slalom vožnji. 💪🥉
Biciklijadom je obilježen Europski tjedan mobilnosti koji se ove godine održavao pod sloganom "Krećimo se kvalitetnije - štedimo energiju".
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 21. 9. 2023. 22:16

Mrežni portal “Mentalno zdravlje grada Zagreba”

Grad Zagreb  je izradio mrežni portal „Mentalno zdravlje grada Zagreba”, koji služi kao centralno mjesto informiranja građana o mentalnom zdravlju. Budući da je počela nova školska godina, a kako bi ona protekla sa što manje stresa, stručnjaci zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb, u području mentalnog zdravlja, pripremili su članke na temu kako učenje učiniti lakšim, kako formirati nove navike te kako polazak u školu učiniti ugodnijim.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 18. 9. 2023. 11:21

Four River Film Festival

Naše učenice na Four River Film Festivalu

Naše su učenice Natalie i Nera iz 2.B, koje u našoj školi slušaju fakultativni predmet Filmska umjetnost, na međunarodnom Four River Film Festivalu u Karlovcu, najboljem festivalu filmova mladih u kozmosu. Natalie je članica žirija mladih, a Nera sudjeluje u natjecateljskoj konkurenciji svojim filmom. Bravo, naše filmašice iz XIII.!

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 13. 9. 2023. 19:18

Maturalno putovanje u Grčku

Maturalno putovanje u Grčku

Grčka, zemlja koja svakog svog posjetitelja te tako i ovogodišnju generaciju maturanata oduševi svojom prirodom, poviješću, hranom, mitovima, muzejima, građevinama … učinila se još posebnijom nego što jest.
Ovdje dijelimo samo dio doživljaja jer ipak najveći dio ostaje u srcu zauvijek.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 8. 9. 2023. 18:06

Izložba povodom Međunarodnog dana pismenosti

Povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se održava 8. rujna, u knjižnici je postavljena tematska izložba.

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 7. 9. 2023. 12:34

Dobrodošli!

Ispred škole
 
Dragi naši učenici,
dobrodošli u XIII. gimnaziju!
Želimo da ova nastavna godina prođe uz puno smijeha, znanja i još više zdravlja! ✨
Vaša XIII.
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 4. 9. 2023. 13:12

Čitam lakše! Pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja

  :: opširnije :: 


objavio: Margareta Rihtarić  datum: 1. 9. 2023. 13:44

POČETAK ŠKOLSKE 2023./2024.

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2023./2024.

XIII.gimnazija

Nastava počinje u ponedjeljak, 4.rujna 2023. godine

Prvi dan učenici će imati dva sata nastave sa svojim razrednikom /razrednicom te jedan sat nastavnog predmeta razrednika. Prvi tjedan (4.9.-8.9.) učenici 1. i 3.razreda pohađaju nastavu u poslijepodnevnoj smjeni (od 14.00h), a učenici 2. i 4.razreda u jutarnjoj smjeni (od 8.00h).  Raspored sati bit će objavljen na stranici škole. Školski sat traje 45 min, uz male odmore od 5 minuta i veliki odmor od 15 minuta. Raspored zvona je objavljen na stranici škole.

Prvi dan, u ponedjeljak, učenici drugih i četvrtih razreda u školu dolaze u 8.00 sati te odlaze u svoje matične učionice. 

Učenici prvih i trećih razreda, u ponedjeljak iznimno dolaze u 11.00 sati; učenici trećih razreda odlaze u svoje matične učionice, a učenici prvih razreda se okupljaju na dvorištu te će ih ispred škole razrednici prozvati u pripadajuće razrede i povesti u učionice.

Sve učenike prvih razreda će u učionicama dočekati udžbenici te je potrebno donijeti ruksak kako bi se udžbenici mogli preuzeti. Učenike drugih, trećih i četvrtih razreda također će u učionicama dočekati radne bilježnice i udžbenici koji su nedostajali u lipnju. Također je potrebno ponijeti i svjedodžbu zadnjeg završenog razreda kako bi razrednici mogli obaviti administrativne zadatke.

Raspored matičnih učionica:

1.a- 309

2.a- 211

3.a- 303

4.a- 204

1.b- 310

2.b- 310

3.b- 204

4.b- 309

1.c- 304

2.c- 203

3.c- 211

4.c- 209

1.d- 305

2.d- 305

3.d- 203

4.d- 210

1.e- 209

2.e- 303

3.e- 210

4.e- 304

 

Želimo vam sretan i uspješan početak školske godine!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 25. 8. 2023. 13:01

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival

FourRiverFilmFestival
 
Naša je učenica Nera H. (1.B), koja u XIII. gimnaziji sluša fakultativni predmet Filmska umjetnost, svojim eksperimentalnim filmom, nastalim na radionici Grrrl Power, ušla u konkurenciju sljedećeg izdanja Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala. Na ovogodišnje je izdanje Festivala bilo prijavljeno 1447 filmova, a u konkurenciju su ušla njih 63, stoga čestitamo Neri i njezinim mentoricama Vidi i Neži iz Studija Pangolin na veliku uspjehu! 💛🎬 #FilmskaTrinaesta #Pangolin
  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Brlić  datum: 22. 7. 2023. 20:38

Prvaši dobrodošli u XIII. gimnaziju!


Čestitamo vam na uspješnom upisu XIII. gimnazije i svima želimo ugodno ljeto!

 

Informaciju o tome u kojem će učenica/učenik biti razredu dobit ćete prvi dan pri dolasku u školu, a sve informacije o organizaciji prvog dana nastave bit će na stranici škole. 

 

Prvi tjedan nastave za učenike 1. razreda bit će u popodnevnoj smjeni. Udžbenike za 1.razred učenici će  dobiti prvog dana nastave.

 

Dobrodošli u XIII. gimnaziju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Šimac  datum: 14. 7. 2023. 15:06
» Arhiva naših vijesti    
 


Istaknuto

Raspored sati


TražilicaOglasna ploča

Korisne poveznice

e-Dnevnik za učenike

Postani student

e-Dnevnik za nastavnike

NCVVO

MZO

e-Lektire

Plavi telefon

crveni gumb

Centar za zdravlje mladih

Učenički servis

Filmska nastava

European Film Factory

 

 

Pratite nas:

Facebook Instagram


Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Forum

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 3. 2022.

Ukupno: 169377
Ovaj mjesec: 5002
Danas: 7
preskoči na navigaciju